Symptomen, oorzaken en behandeling van parodontitis

Parodontitis kan optreden wanneer ontsteking of infectie van het tandvlees (tandvleesontsteking) niet wordt behandeld. Het is de belangrijkste oorzaak van tanduitval bij volwassenen.

Bij elke soort behandeling van parodontale ziekte moet u thuis dagelijks uw mond goed verzorgen. Met een Waterpik® Waterflosser bij uw dagelijkse mondverzorging, kunt u zeer effectief de conditie van uw tandvlees verbeteren.

 

Symptomen van parodontitis

Naast de tekenen en symptomen van tandvleesontsteking heeft parodontitis de volgende symptomen:

 

Oorzaken van parodontitis

Indien onbehandeld, kan tandvleesontsteking zich ontwikkelen tot parodontitis.

Naast de ontsteking wordt bij parodontitis het bot en bindweefsel dat tanden op hun plek houdt afgebroken door bacteriële toxines en de natuurlijke reactie van het lichaam op infecties.

Schade aan botten, tandvlees en weefsel waarmee de tanden worden ondersteund, kan leiden tot tanduitval.

Parodontitis behandelen

De Waterpik® Waterflosser combineert op effectieve wijze pulsatie en druk om op die plekken te reinigen waar u met uw tandenborstel en flosdraad niet bij kunt.

Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat de Waterpik® Waterflosser voor behandeling van tandvleesontsteking en verbetering van de gezondheid van uw tandvlees tot 50% effectiever is dan traditioneel flosdraad en tot 80% effectiever dan de Sonicare® Air Floss (model HX8181).

De behandeling van parodontitis hangt af van de mate van de ziekte. Deze kan bestaan uit een combinatie van speciale procedures voor gebitsreiniging, medicatie en chirurgische ingrepen. Uw tandarts of parodontoloog kan het beste een diagnose stellen en een specifiek behandelingsplan voor u opstellen.

Bekijk alle Waterflossers