De ontstaansgeschiedenis van Waterpik

Focus op onderzoek en innovatie sinds 1962

Begin jaren zestig ontwikkelde tandarts dr. Gerald Moyer samen met zijn patiënt ingenieur John Mattingly, een apparaat waarmee patiënten thuis hun mond konden irrigeren om hun mondgezondheid te verbeteren. Om uiteindelijk te komen tot het product met exact de juiste techniek maakten zij eerst veel verschillende proefmodellen.

Een van deze monddouches gaf dr. Moyer aan een patiënt met tandvleesproblemen. Na zes maanden gebruik was deze patiënt zo tevreden met de verbetering van zijn mond dat hij besloot in het bedrijf te investeren, om vervolgens als eerste directeur het bedrijf te gaan leiden.

60 jaar later wordt het product van dr. Moyer nog steeds aanbevolen door tandartsen en mondhygiënisten en is het het meest aanbevolen Waterflosser merk ter wereld en marktleider in Nederland.

De geschiedenis van Waterpik

mei 1962

Uit Aqua Tec Corp. ontstaat Water Pik, Inc.

september 1967

De monddouche krijgt het initiële patent

De monddouche krijgt het initiële patent

De huidige Waterpik Waterflosser is gebaseerd op hetzelfde werkingsmechanisme en ontwerp als het originele model. Een krachtige miniatuurpomp stuurt een pulserende waterstraal door een spuitvormige plastic tip om zo het gebit te reinigen.

januari 1980

1980 tot 2000, uitvindingen van Waterpik leiden tot nieuwe producten en innovaties in design

Er volgen honderden patenten. De toegewijde technische staf breidt het aantal Waterpik productlijnen uit, met de introductie van de prijswinnende elektrische tandenborstel. Evenals flexibele massage douchekoppen en tandplak verwijderingssystemen de Waterflossers gedurende de jaren 80 en 90.

juni 2004

Introductie snoerloze Waterpik Waterflosser

Introductie snoerloze Waterpik Waterflosser

De oplaadbare apparaten zijn compact en makkelijk mee te nemen voor onderweg. Ook ideaal voor wie de voorkeur geeft aan een snoerloos ontwerp.

augustus 2005

Het 50ste klinisch onderzoek bewijst de effectiviteit van de Waterpik Waterflosser

Onderzoek dat vermindering van tandsteen en tandvleesontsteking aantoont werd al gepubliceerd in 1969. inmiddels zijn in meer dan 25 onafhankelijke universitaire onderzoekcentra 50 studies uitgevoerd.

november 2006

Waterpik introduceert de nieuwe generatie Waterpik Ultra Waterflosser

Waterpik introduceert de nieuwe generatie Waterpik Ultra Waterflosser

Dit model is kleiner en stiller dan zijn voorgangers en heeft 10 instellingen voor het doseren van druk, een eigentijds ontwerp en een afgesloten reservoir met opbergruimte voor 6 unieke Waterflossertips.

februari 2009

Introductie productnaam Waterflosser

De Waterpik Waterflosser vorm de nieuwe generatie Waterpik mondverzorgingsproducten. Met een pulserende waterstroom om diep tussen de tanden en onder de rand van het tandvlees te reinigen, daar waar traditioneel poetsen en flossen niet toereikend is. Klinisch bewezen zelfs effectiever dan flosdraad.

mei 2012

Waterpik viert de 50ste verjaardag van de uitvinding van de oorspronkelijke Waterpik Waterflosser

Waterpik viert de 50ste verjaardag van de uitvinding van de oorspronkelijke Waterpik Waterflosser

Waterpik’s historie van innovaties maakt het mogelijk consumenten en professionals wereldwijd te voorzien van hedendaagse mondverzorgingsproducten van topkwaliteit.

januari 2014

Waterpik introduceert de Waterpik Ultra Professional Waterflosser

Waterpik introduceert de Waterpik Ultra Professional Waterflosser

De meest geavanceerde Waterflosser ooit. De combinatie van een eigentijds ontwerp met geavanceerde technologie voor professionele effectiviteit.

november 2016

Meer dan 70 studies hebben de voordelen, veiligheid en effectiviteit van de Waterpik Waterflosser aangetoond

De meest recente pilotstudie toonde aan dat de Waterpik Waterflosser effectiever is dan interdentale borsteltjes in het verbeteren van de conditie van het tandvlees en het verwijderen van plaque.

november 2017

Waterpik introduceert de Cordless Advanced Waterflosser

Waterpik introduceert de Cordless Advanced Waterflosser

Waterpik introduceert de Cordless Advanced Waterflosser die verkrijgbaar is in drie kleuren. Het ergonomische, gestroomlijnde ontwerp heeft geavanceerde kenmerken die bij eerdere snoerloze Waterflossers niet mogelijk waren.

januari 2018

Waterpik introduceert Waterpik Whitening

Waterpik introduceert Waterpik Whitening

Het verwijdert klinisch bewezen tot 25% meer verkleuringen dan poetsen alleen en het is net zo zacht als een normale tandpasta.

mei 2022

Waterpik bestaat 60 jaar

Waterpik bestaat 60 jaar

Met meer dan 700 wereldwijde patenten en 80 studies die de effectiviteit van Waterpik aantonen, is Waterpik al 60 jaar lang het nummer 1 merk Waterflosser op de markt.