Hoe lang duurt het voordat ontstoken tandvlees is genezen?

Je kunt ontstoken tandvlees snel genezen, maar het heeft je dagelijkse aandacht nodig. Met de juiste mondverzorging zou je binnen 14 dagen resultaat moeten boeken.
Als je het negeert, kan deze veelvoorkomende vorm van tandvleesontsteking overgaan in parodontitis.

Hoe gingivitis (ontstoken tandvlees) te genezen?

Gelukkig kunt u, als u uw tandvlees snel en effectief behandelt, gingivitis omkeren en parodontitis binnen ongeveer twee weken voorkomen.
Parodontitis is een ernstige vorm van tandvleesontsteking die dure tandheelkundige zorg vereist en kan leiden tot tandverlies.

Het omkeren van tandvleesaandoeningen begint met het begrijpen van het probleem. Zelfs als u poetst, kunnen bacteriën zich ophopen langs het tandvlees en tussen de tanden. Je lichaam behandelt dit als een bedreiging en reageert door een ontstekingsreactie op te wekken om infecties te bestrijden. Het resultaat is rood, gezwollen en gevoelig tandvlees dat gaat bloeden wanneer je poetst – het klassieke teken dat jouw mondgezondheidsroutine moet verbeteren, en wel snel. 

Genees gingvitis (tandvleesontsteking) thuis

Het is een goed idee om naar de tandarts of mondhygiënist te gaan voor een professionele reiniging en nader onderzoek.
Maar dat is nog maar het begin. Het genezen van tandvleesaandoeningen vereist voortdurende zorg:

  1. Elke dag flossen. Flossen is nog belangrijker voor het bestrijden van tandvleesaandoeningen dan tandenpoetsen, maar je moet goed flossen om het beste resultaat te krijgen. Veel mensen vinden het gebruik van een waterflosser gemakkelijker en effectiever, en het kan plaatsen bereiken waar flosdraad niet kan.Ontstoken tandvlees genezen met een Waterpik Waterflosser
  2. Kies de juiste tandenborstel. Of je nu de voorkeur geeft aan een handmatige, elektrische oscillerende of sonische tandenborstel, kies er een met een kleine kop en zachte, afgeronde borstelharen.
  3. Poets minimaal twee keer per dag. Poets je tanden ’s morgens, na de maaltijd en voordat je gaat slapen.
  4. Verbeter je poetstechniek. Houd de tandenborstel in een hoek van 45 graden en oefen lichte druk uit terwijl je alle oppervlakken van jouw tanden poetst. Besteed speciale aandacht aan moeilijk bereikbare plaatsen, zoals kronen, krappe hoeken of overvolle tanden. Twee minuten is een richtlijn, maar je moet poetsen totdat de tanden schoon aanvoelen en er schoon uitzien.
  5. Zet in op mondgezondheid. Gingivitis kan snel terugkeren. Maak van goed poetsen en flossen een prioriteit om tandvleesaandoeningen levenslang te voorkomen.

Huismiddeltje voor de behandeling van gingivitis

Dagelijks poetsen en flossen is de echte weg naar gezonde tanden en tandvlees. Om gingivitis snel te genezen, poets uw tanden en gebruik een Waterflosser. Het is Klinisch bewezen effectiever dan flossen en beter voor de behandeling van Gingivitis. Waterpik Waterflossers zijn getest en geadviseerd door de American Dental Association.