Gebitsproblemen bij diabetes

Uit onderzoek is gebleken dat diabetes de kans op tandvleesziekte vergroot. Het maakt niet uit of u diabetes type 1 of 2 hebt: het is belangrijk dat u uw bloedsuikerspiegel onder controle hebt. Hoe hoger uw bloedsuikerniveau, hoe groter de kans op slechte tanden, gingivitis en parodontitis.

Mondgezondheid en diabetes

Door diabetes is uw lichaam minder goed in staat om bacteriën te bestrijden. Door een hogere bloedsuikerspiegel vormt zich ook meer tandplak op uw tanden en rond uw tandvleesrand. Ernstigere tandvleesziekte (parodontitis) kan een infectie van uw tandvlees veroorzaken. Dit kan weer leiden tot een hogere bloedsuikerspiegel en hierdoor wordt het ook lastiger om de ziekte onder controle te krijgen. Mensen met diabetes kunnen bovendien ernstigere gevallen van parodontale ziekte krijgen.

Als u diabetes hebt, is het belangrijk dat u regelmatig de tandarts en mondhygiënist bezoekt. Laat uw tandarts wel weten dat u diabetes hebt, want dit kan grote gevolgen hebben voor uw mondgezondheid. Thuis moet u elke dag opnieuw uw mond goed verzorgen.

Tandvleesziekte voorkomen

De Waterpik® Waterflosser is een van de weinige producten voor thuisverzorging die klinisch is getest bij mensen met diabetes. Uit klinisch onderzoek is gebleken dat met de Waterpik® Waterflosser en de Pik PocketTM Tip gingivitissymptomen veel effectiever konden worden verminderd bij diabetespatiënten dan met routinematige mondverzorging.

In combinatie met poetsen is een Waterpik® Waterflosser ideaal voor de mondgezondheid van een diabetespatiënt omdat tandplak, bloedingen en gingivitis beter kunnen worden verminderd dan met alleen poetsen.