Verzorging van kronen, bruggen en facings

Een kroon bedekt een beschadigde tand en een brug is verbonden met twee of meer kronen om de ruimte van een ontbrekende tand op te vullen. Een facing is een dun, tandkleurig gedeelte dat aan de voorkant van een tand wordt bevestigd. Hiermee kan de aanblik van een vlekkerige of misvormde tand worden verbeterd en de ruimte of spleet tussen tanden worden gedicht.

Mondgezondheid en kronen, bruggen en facings

Als u kronen, bruggen of facings hebt, moet u uw mond goed verzorgen om uw investering en uw natuurlijk gezonde tanden te beschermen. Als u niet goed rond tandheelkundige aanpassingen kunt poetsen of flossen, kan tandplak zich ophopen. Dit kan leiden tot gingivitis, tandvleesziekte en tanden die zijn bedekt met een facing of kroon, kunnen nog altijd bederven.

U kunt mondproblemen ten gevolge van tandheelkundige aanpassingen voorkomen door uw gebit dagelijks goed te verzorgen en regelmatig naar de tandarts en/of mondhygiënist te gaan.

Tandheelkundige aanpassingen reinigen en tandplak verwijderen

Het kan lastig zijn om tandheelkundige aanpassingen als bruggen en kronen schoon te houden. De Waterpik® Waterflosser is ontworpen om alle typen tandheelkundige aanpassingen en reconstructies te reinigen. In tegenstelling tot flosdraad kunt u met de unieke water pulserende straal met de Waterflosser onder een brug en rond kronen reinigen, waar bacteriën en voedselresten zich ophopen.

De Plaque Seeker® Tip verwijdert extra plak rond alle typen tandheelkundige aanpassingen. Het is klinisch bewezen dat de Plaque Seeker® Tip effectiever de conditie van uw tandvlees verbetert dan floss. Dankzij drie tufts die samen het borstelkopje vormen reinigt u makkelijk hardnekkige tandplak rond kronen, bruggen, facings en andere plaatsen waar tandplak zich gemakkelijk kan ophopen.