Verzorging van tandimplantaten

Tandimplantaten worden operatief in de kaak geplaatst wanneer tanden ontbreken. Ze kunnen de wortels van ontbrekende tanden vervangen en ook losse kronen, bruggen en tanden ondersteunen.

Een tandimplantaat bestaat uit drie onderdelen: de titanium schroef waarmee de wortel van een tand wordt nagemaakt, de abutment die aan de schroef wordt bevestigd, en de kroon die aan de abutment wordt bevestigd. Een kroon lijkt op een natuurlijke tand en is zichtbaar in de mond.

Tandimplantaten en conditie van het tandvlees

Tandimplantaten zijn gemaakt van synthetisch materiaal, dus ze zijn niet onderhevig aan tandbederf. De conditie van uw tandvlees is echter belangrijk voor het langdurige succes van implantaten. Een goede mondverzorging en een regelmatig bezoek aan de tandarts en mondhygiënist zijn belangrijk om uw tandvlees gezond te houden nadat een tandimplantaat is geplaatst.

Tandplak en bacteriën die zich rond een implantaat vormen, kunnen ontstekingen veroorzaken en tot aandoeningen rond het implantaat leiden, zoals peri-implantaire mucositis (lijkt op gingivitis) en peri-implantitis (lijkt op parodontitis). Als u aandoeningen rond het implantaat wilt voorkomen, is het essentieel dat u alle oppervlakken boven en onder de tandvleesrand dagelijks reinigt.

Reinigen boven en onder de tandvleesrand

U kunt implantaten met enkele simpele stappen eenvoudig reinigen. Als eerste stap gebruikt u een handmatige, elektrische of sonische tandenborstel met zachte haren om het implantaat te reinigen. Als tweede en laatste stap reinigt u met de Waterpik® Waterflosser met de Plaque Seeker® Tip de ruimte tussen het implantaat en omliggende tanden en het gebied rondom het abutment dat onder de tandvleesrand ligt.

 

De Plaque Seeker® Tip verwijdert extra plak rond alle typen tandheelkundige aanpassingen. Het is klinisch bewezen dat de Plaque Seeker® Tip effectiever de conditie van uw tandvlees verbetert. Dankzij drie tufts die samen het borstelkopje vormen reinigt u makkelijk hardnekkige tandplak rond kronen, bruggen, facings en andere plaatsen waar tandplak zich gemakkelijk kan ophopen. Bovendien blijkt uit een klinisch onderzoek dat de Waterpik® Waterflosser met de Plaque Seeker® Tip tweemaal zo effectief is als flosdraad bij patiënten met een tandimplantaat.

De Waterpik® Waterflosser met de Pik PocketTM Tip is ideaal om onder de tandvleesrand te reinigen. U plaatst de zachte tip enigszins onder de tandvleesrand, waarna de zachte pulsaties van water of het mondspoelmiddel de bacteriën wegspoelen.