Verzorging van tandimplantaten

Tandimplantaten worden operatief in de kaak geplaatst wanneer tanden ontbreken. Ze kunnen de wortels van ontbrekende tanden vervangen en ook losse kronen, bruggen en tanden ondersteunen.

Een tandimplantaat bestaat uit drie onderdelen: de titanium schroef waarmee de wortel van een tand wordt nagemaakt, de abutment die aan de schroef wordt bevestigd, en de kroon die aan de abutment wordt bevestigd. Een kroon lijkt op een natuurlijke tand en is zichtbaar in de mond.

Tandimplantaten en conditie van het tandvlees

Tandimplantaten zijn gemaakt van synthetisch materiaal, dus ze zijn niet onderhevig aan tandbederf. De conditie van uw tandvlees is echter belangrijk voor het langdurige succes van implantaten. Een goede mondverzorging en een regelmatig bezoek aan de tandarts en mondhygiënist zijn belangrijk om uw tandvlees gezond te houden nadat een tandimplantaat is geplaatst.

Tandplak en bacteriën die zich rond een implantaat vormen, kunnen ontstekingen veroorzaken en tot aandoeningen rond het implantaat leiden, zoals peri-implantaire mucositis (lijkt op gingivitis) en peri-implantitis (lijkt op parodontitis). Als u aandoeningen rond het implantaat wilt voorkomen, is het essentieel dat u alle oppervlakken boven en onder de tandvleesrand dagelijks reinigt.

Reinigen boven en onder de tandvleesrand

U kunt tandimplantaten met enkele simpele stappen eenvoudig reinigen. Een handmatige, elektrische of sonische tandenborstel met zachte haren en een Waterpik® Waterflosser met de Plaque Seeker® Tip kunnen implantaten rondom boven de tandvleeslijn reinigen.

 

De Plaque Seeker® Tip is ontworpen om de voordelen van pulserend water te bieden. Dankzij drie dunne haarbosjes hebt u toegang tot hardnekkige tandplak rond implantaten en andere plaatsen waar tandplak zich gemakkelijk kan ophopen. Bovendien blijkt uit een recent klinisch onderzoek dat de Waterpik® Waterflosser met de Plaque Seeker® Tip tweemaal zo effectief is als flosdraad bij patiënten met een tandimplantaat.

De Waterpik® Waterflosser met de Pik PocketTM Tip is ideaal om onder de tandvleesrand te reinigen. U plaatst de zachte tip enigszins onder de tandvleesrand, waarna de zachte pulsaties van water of het mondspoelmiddel de bacteriën wegspoelen.