Beugels reinigen

Beugels kunnen problemen in uw mond veroorzaken, zoals tandvleesontsteking (gingivitis) en ontkalking (witte vlekken), wat tot ernstigere aandoeningen kan leiden.

U kunt met een goede tandheelkundige en orthodontische verzorging mondproblemen ten gevolge van een beugel tot een minimum beperken of voorkomen.

 

 

 

 

Uw tanden poetsen en flossen met een beugel

Als uw plak wilt verwijderen, moet u alle onderdelen van uw beugel en alle oppervlakken van uw gebit poetsen. Idealiter zou u na elke maaltijd of snack moeten poetsen. Als u niet gelijk kunt poetsen, spoel uw mond dan goed met water.

Een normale tandenborstel werkt goed als u deze op de juiste manier gebruikt. Als u echter slotjes, draden en ander ijzer in uw mond hebt, vindt u een sonische tandenborstel mogelijk makkelijker. Let goed op of de kop van uw tandenborstel is versleten. Door de slotjes en ander ijzer moet u de borstelkop vaker vervangen.

Zelfs een sonische tandenborstel kan niet alle plak verwijderen. U moet ook flossen om de plak te verwijderen die uw tandenborstel niet kan bereiken. Als u een beugel hebt, kunt u flossen met een flosdraad, maar dit kan lastig en tijdrovend zijn.

Flossen met een beugel makkelijker maken

U kunt eenvoudig en effectief plak rond uw beugel verwijderen en de conditie van uw tandvlees verbeteren door een Waterpik® Waterflosser met de orthodontische tip te gebruiken. Het is klinisch bewezen dat deze effectiever is dan flosdraad voor mensen met een beugel.

De Orthodontische Tip is vormgegeven met een taps toelopende borstel aan het einde zodat u plak aan de slotjes en tussen uw tanden kunt verwijderen. Ook kunt u bacteriën en voedselresten rond uw gebit en onder het tandvlees wegspoelen.

Andere tips voor de verzorging van beugels

Als u fluorhoudende tandpasta gebruikt of uw mond spoelt met fluorhoudend mondwater, kunt u witte vlekken (ontkalking) en tandbederf helpen voorkomen. Het is ook belangrijk dat u regelmatig de tandarts blijft bezoeken zolang u de beugel draagt.