Waterpik® Whitening Waterflosser: Betere verwijdering van vlekken dan poetsen alleen

Evaluatie van het natuurlijk wit maken van tanden met behulp van een tandreinigingsmiddel zoals toegediend door de Waterpik® Whitening Waterflosser.

Milliman JL, Milleman KR, Battershell K, Lyle DM. Studie uitgevoerd door Salus Research, Fort Wayne, IN. 2014

Download samenvatting PDF

Download:


Doelstelling

De doelmatigheid evalueren van een experimenteel vloeibaar tandreinigingsmiddel (zoals toegediend door middel van een Waterpik®-Waterflosser) voor approximale en marginale vlekverwijdering over een periode van twee weken in vergelijking met alleen poetsen.

Methodologie

Op de centrale approximale en marginale vlakken van de vier snijtanden is extrinsieke tandaanslag gescoord met behulp van de MacPherson-modificatie van de Lobene Stain Index. Deze index beoordeelt zowel de intensiteit als het oppervlak van de aanslag op de mesiale en distale vlakken van elke tand, waar de meeste tandaanslag zich vormt. Voor elke proefpersoon is voor en na het flossen een kleurenfoto gemaakt van de voortanden in de bovenkaak. Dit gebeurde onder toezicht en met ondersteuning. De foto’s zijn gebruikt voor ondersteunende documentatie en niet voor het analyseren van gegevens.

Resultaten

Na twee weken constateerde de Waterpik®-waterflossergroep (die van het vloeibare tandreinigingsmiddel gebruikmaakte) een vermindering in de extrinsieke aanslag van 25%, gemeten met behulp van de Modified Lobene Stain Index. Bij de tandenpoetsende groep was volgens dezelfde index geen verbetering te zien.

Conclusie

Bij dagelijks gebruik van de Waterpik®-waterflosser met een vloeibaar tandreinigingsmiddel wordt meer extrinsieke aanslag verwijderd dan met tandenpoetsen alleen.