Waterpik® Waterflosser: tweemaal zo effectief als flosdraad voor verminderen van gingivale bloeding

The Effect of Interdental Cleaning Devices on Plaque Biofilm and Gingival Bleeding

Download samenvatting PDF


Doelstelling

Evalueren hoe efficiënt een normale tandenborstel en een Waterpik® Waterflosser gingivale bloeding en tandplak verminderen in vergelijking met een normale tandenborstel en traditioneel flosdraad.

Methodologie

Honderdvier personen namen deel aan dit gerandomiseerde, single blind onderzoek van 30 dagen. Groep A gebruikte een Waterpik® Waterflosser met de Classic Jet Tip en een normale tandenborstel. Groep B gebruikte een Waterpik® Waterflosser met de Plaque Seeker® Tip en een normale tandenborstel, en groep C gebruikte gewaxt flosdraad en een normale tandenborstel. Deelnemers poetsten tweemaal per dag hun tanden en gebruikten elke avond eenmaal de Waterflosser of flosdraad. Gingivale bloeding en tandplak werden op dag 14 en 30 geëvalueerd.

Resultaten

Na 14 dagen, in combinatie met handmatig poetsen was de Waterpik® Waterflosser met de Classic Jet Tip, in combinatie met een normale tandenborstel, gingivale bloeding tweemaal zo effectief als traditioneel flosdraad. Na 30 dagen was de relatieve verbetering bij gingivale bloeding in de groepen met de Waterflosser nog opvallender. Er waren geen significante verschillen tussen de Water Flosser Classic Jet Tip en de Plaque Seeker® Tip.

Conclusie

De Waterpik® Waterflosser is een effectiever alternatief voor traditioneel flosdraad om gingivale bloeding te verminderen en de mondgezondheid te verbeteren.