Gebitsproblemen bij roken

Roken vormt een hoge risicofactor voor de ontwikkeling van tandvleesziekte.

Het roken van een sigaar en pijp vormt ook een risicofactor voor het ontwikkelen van parodontale ziekte.

 

 

 

 

 


Roken en symptomen van tandvleesziekte

Rokers krijgen mogelijk niet de gebruikelijke eerste tekenen van tandvleesziekte, zoals rood, gezwollen en bloedend tandvlees. Door de nicotine in sigaretten vernauwen de bloedvaten, waardoor deze reactie wordt geblokkeerd. Als u echter beter kijkt, zijn andere tekenen van parodontale ziekte aanwezig, zoals botafbraak en parodontale pockets.

Als u rookt, is stoppen het beste wat u kunt doen voor uzelf en uw familie. Als u stopt met roken, wordt eerdere schade aan uw gebit, tandvlees en bot niet hersteld, maar kan het ziekteproces wel sterk worden afgeremd. En u reageert hetzelfde op de behandeling als iemand die nog nooit heeft gerookt.

 

Uw dagelijkse routine voor mondverzorging verbeteren

Als u parodontale ziekte hebt doordat u nu of vroeger hebt gerookt of tabak hebt gebruikt, kunt u ook met een Waterpik® Waterflosser dagelijks uw gebit reinigen. Uit onderzoeken blijkt dat bij mensen die eerder zijn behandeld voor parodontale ziekte en ook dagelijks met een Waterpik® Waterflosser hun gebit reinigen, bloedend tandvlees en gingivitis sterker afnemen dan bij mensen die dat niet doen.

Bovendien komt het regelmatig voor dat sommige pockets behouden blijven nadat de tandvleesziekte is behandeld. Het grootste probleem hierbij is om de pocket schoon te houden. Als u een pocket beter schoon wilt houden, gebruik dan een Waterpik® Waterflosser met een Pik PocketTM Tip. Deze tip is eenvoudig in gebruik en reinigt parodontale pockets effectiever dan flosdraad.