Mondgezondheid/uw lichaam

Het belang van een betere mondgezondheid voor uw algehele gezondheid

Mondgezondheid en algehele gezondheid

Onderzoekers hebben aangetoond dat tandvleesproblematiek verband houdt met andere gezondheidsproblemen. Tandvleesziekte kent een milde vorm, namelijk gingivitis, maar ook een ernstige vorm, parodontitis genaamd.

Uw mond kan aanwijzingen bevatten voor uw algehele gezondheid en problemen in uw mond kunnen van invloed zijn op de rest van uw lichaam.

We hebben professionele artikelen en informatie over allerlei aandoeningen verzameld, zodat u kunt nalezen hoe belangrijk een goede mondgezondheid is voor uw algehele gezondheid:

Lees hoe u uw mond gezond houdt om tandvleesziekte te voorkomen en behandelen.

Kanker >> Zie artikelen

Parodontitis is in verband gebracht met een hoger algeheel risico op kanker. Onderzoekers vermoeden dat infecties, zoals parodontitis, en de reactie van het lichaam op ontstekingen mogelijk kanker kunnen veroorzaken.

>> Periodontal Disease, Tooth Loss, and Cancer Risk
The Lancet Oncology Journal; volume 9, nummer 6, pagina 550-558; juni 2008

>> The Correlation Between Chronic Periodontitis and Oral Cancer
Case Reports in Dentistry; volume 2013, artikel-ID 262410, 8 pagina's, 2013

Diabetes >> Zie artikelen

Diabetes is een chronische ziekte waarmee het lichaam soms minder goed weerstand kan bieden tegen infecties. Parodontitis is een infectie van uw tandvlees, die kan leiden tot een hogere bloedsuikerspiegel en waardoor het lastiger wordt de ziekte onder controle te krijgen.

>> Diabetes and Periodontal Disease
American Academy of Periodontology

>> Diabetes and Oral Health
NIDCR (National Institute of Dental and Craniofacial Research)

>> Gebitsproblemen bij diabetes
Artikel over diabetes van Waterpik®

Zwangerschap en geboorte >> Zie artikelen

Hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap kunnen zwangerschapsgingivitis en -parodontitis veroorzaken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat vrouwen met parodontitis mogelijk meer kans maken op een te vroeg geboren baby of een baby met ondergewicht dan moeders met gezond tandvlees.

>> Expectant Mothers' Periodontal Health Vital to Health of Her Baby
American Academy of Periodontology

>> Oral Health Care During Pregnancy and Through the Lifespan
American Congress of Obstetricians and Gynecologists; augustus 2013

>> Gebitsproblemen bij zwangerschap
Artikel over zwangerschap van Waterpik®

Houd uw mond gezond

Gezonde tanden en tandvlees

Tandvleesproblemen worden voorkomen en behandeld. Het is belangrijk dat u uw tanden dagelijks poetst en interdentaal reinigt om tandvleesziekte en de risico's voor uw algehele gezondheid te voorkomen.

Met een Waterpik® Waterflosser bij uw dagelijkse mondverzorging hebt u één van de meest effectieve manieren voor het verbeteren van uw mondgezondheid in handen. Bovendien blijkt uit klinische onderzoeken dat u met de Waterflosser, in combinatie met poetsen, effectiever bloedend tandvlees kunt verminderen en tandplak kunt verwijderen dan met flosdraad.

Als u tekenen van gingivitis of parodontitis ontdekt, maak dan een afspraak met uw tandarts voor een onderzoek. Uw tandarts en mondhygiënist kunnen de beste behandeling voor u bepalen.

Laatst bijgewerkt: juli 2016
Uit opkomend onderzoek blijkt een verband tussen parodontitis en bepaalde systemische ziekten en aandoeningen. Dit verband betekent niet dat er een oorzaak-/gevolgrelatie is vastgesteld.